Novemberlov

Ja nu har novemberloven i skolorna börjar. Det innebär att jag har båda barnen hemma hela dagarna den här veckan. Vi började lovet igår med att baka kärleksmums. Tänkte att vi skulle baka lite till under veckan men vad det blir det vet jag inte.
Bjuder i alla fall på en bild på kärleksmumsen.

Öppet hus i skolan med fika.

Idag har Ameena öppet hus i skolan och om man ville så fick man gärna ta med sig fika till kaffet. Och det nappade så klart Ameena på så när hon var i skolan idag så var jag och handlade. Så när hon kom hem så bakade hon laktosfria vaniljcupcakes med laktosfri hallonglasyr på och så klart lite strössel.
Att vi valde att göra laktosfritt var för att alla ska kunna äta dom. Jag vet nämligen att någon/några är laktos allergiker.
Hon blev stolt över dom och ser fram emot att få bjuda på dom. Hon vill gärna gå nu. Men vi ska inte vara där förän till kl 18.
// Therese

Massor av inspiration...

Då var jag hemma igen från Ullared. Jag hittade inte allt jag ville ha, men jag hittade mycket andra saker och kom hem med en hel del i alla fall. Och nu ska vi ta fart med bakningen igen. Känns otroligt roligt, och helgen var precis vad jag behövde. Känner mig lugn och harmonisk igen med ny energi. Och så var det roligt att komma hem till familjen igen. Och Lilleman var så söt när han såg mig igen. Det är ju trots allt jag är ifrån honom mer än bara ett par timmar.
Här är lite av mina nya saker :)

bloggpaus med inspiration

jasså paus redan tänker säkert alla nu, hon började ju nyss.
Ja det gjorde jag, men anledningen till att jag tar en paus är för att jag ska åka ner till Ullared för första gången i mitt liv i helgen och förhoppningsvis så kommer jag hem med massor av nya bakartiklar som jag vill testa när jag kommer hem så då blir det säkert dessto mer bakande.
Så i helgen kommer det inte mycket uppdatering bara så att ni vet.
Men jag hoppas att vi ses igen nästa vecka.
 
Ha en bra helg alla bakare där ute i vårat avlånga land.
//
Therese

macarons

 
ja det är ju det väldigt många pratar om, som har blivit en stor nyhet och självklart var även jag tvungen att testa att göra dom.
Det blev då macarons med hallon/vitchokladfyllning mellan.
Detta är dom första jag någonsin gjort, men garanterat inte dom sista.
 

Oreo kaka !!

 
En annan typ av tårta men lika god var den.
Detta är en oreokaka som är inspirerad av oreo kexen som säljs i butiken. Den innehåller även oreokakor i botten.
 
 

en helt vanlig dag :)

 
En helt vanlig dag och jag hade inget att göra så vad gör man då bäst jo man bakar något. Och under en period så var jag inne väldigt mycket på chokladcupcakes som ni kanske har märkt med olika frostingar på.
Denna gång blev det en chokladcupcake med pepparmintsfrosting på.
 

Mammas födelsedagstårta

Mammas födelsedagstårta är den sista jag har gjort, hon fyllde år i september och var då uppe hos oss i stockholm.
Hon älskar verkligen dalmatiner hundar så jag ville göra något på det temat.
Tårtan är fylld med: vaniljbotten, schweizernöt choklad och hallonmousse, spacklad med chokladkräm och täckt med sockerpasta, samt ett halsband med grattis på.
 
Hon blev nöjd och glad och tyckte det var kul att få en dalmatiner tårta.
 

min dotters 6 års tårta !!

Min dotter fyllde 6 år mitt under vår semeseter så jag hade inte alla mina saker med mig ner till Linköping där vi var och firade henne.
Men jag fick till det ändå ganska bra, formen på dom olika våningarna kunde naturligtvis vara bättre, men hennes min när hon gick sitt slott ja den slår ändå allt måste jag säga, och hon var själv nöjd så då är jag nöjd även om jag vett jag kunde göra det bättre.
Men jag gjorde samtidigt gjorde jag en portionstårta till min pappa som jag firade lite samtidigt, samt mat till alla som var där så det var lite ont om tid.
Tårtan är fylld med: (enligt dotterns önskan)
Första våningen: sockerkaksbotten, geishamousse och hallonmousse. spacklad med chokladkräm
Andra våningen: sockerkaksbotten, limemousse och glasscreme. spacklad med chokladkräm
 

Dopfika

 
Till dopfikat började vi med smörgåstårta, så klart var dom hemmagjorda dagen innan så dom fick stå och dra ihop sig lite.
Den ena är räkor och lax och den andra är ost och skinka.
I den med räkor och lax är det ett lager med egen leverpastejfyllning och ett lager med egen skagenfyllning och i den med ost och skinka är det egen skinkfyllning och egen äggröra med dill,kaviar.
 
 

mina första whoppies

Whoopies var något som gick hem hos familjen.
Här har jag gjort chokadwhoopies den ena med mintfyllning och den andra med nutellafyllning.
Hos mannen gick den med mintfyllning hem bäst men hos dottern så gick den med nutellafyllning hem bäst. Så det här är något jag kommer göra fler gånger i andra olika smaker.
 
 

Min första tårta med dekorationer i sockerpasta.

Det här är min första tårta som har dekorationer i sockerpasta.
Jag fick fria händer när jag gjorde den här tårtan, men jag hade inte köpt lika mycket verktyg och utstickare som jag har nu så därför blev det bara blommor och glitter på, tyvärr så ser det inte lika fint ut på bild med blixten som den gjorde i verkligheten.
Innehållet är vaniljbottnar, geishamousse,hallonmouse och spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med sockerpasta och dekorerad med sockerpasta och silverkulor.
 

fint till fina tjejer !!

En dag när jag inte hade något för mig så fick jag en ide att jag skulle göra cupcakes till tjejerna i min mans innebandylag, så jag gjorde en personlig cupcake till varje tjej. Där av dekorationen med namnen på.
Det är en chokladcupcake med ahlgrensbilar fluff ovanpå. Den ena färgade jag lite rosa ( rosa bilarna), och dom andra blev gröna ( dom gröna bilarna)
 
 

dop cupcakes !

Dessa cupcakes gjorde jag när min son skulle döpas. Det är chokladcupcakes med mjölchokladfluff och dekoration i sockerpasta.

 
 
 
 
 

Min allra första tårta !!

Det här blir mitt första mobila inlägg då jag bara hade min allra första tårta på bild i telefonen. Så jag hoppas att det här funkar bra.
Ska jag vara helt ärlig nu så kommer jag inte ihåg vad jag fyllde den här med.
Den gjorde jag till min dotter på hennes fyra års dag.
Så här är min allra första "klädda" tårta som inte är en vanlig princesstårta.

Mitt första inlägg !!

Ja ha då var man igång då.. 
Det här är faktiskt något som jag har funderat på länge att göra men som aldrig har blivit av, speciellt inte sen våran lilla kille kom. Då vill man vara mer med barnen. 
 
Jag börjar detta inlägg med att berätta lite om mig själv tänkte jag så det är lite lättare för att veta vem jag är. 
Mitt namn är Therese Asklöf och är 30 år (snart 31), men det är ju inte så viktigt. Man pratar ju inte om en kvinnas ålder, eller att man mognar mer med åren. 
Född och uppvuxen i Linköping men bor numera i Stockholm tillsammans med min man och två barn i åldrarna 6 år (tjej) och en på 10 månader (kille). 
Jag jobbar i en större matvarubutik i kassan men har även jobbat i delikatess och fiskavdelning.
På min fritid så följer jag gärna min man i hans passion av innebandy då han är målvaktstränare i ett div 1 lag, men jag har även en egen passion och det är matlagning och bakning. 
 
Min passion för matlagning föddes när jag var i ca 10 års ålder, min morfar ägde då en gård för handikappade och var inte bara ägare utan även kocken,revisorn,bärplockaren och svampplockaren. Ja han var allt egentligen och när han var i köket och skapade magi, för det var verkligen magi. Då var det som om tiden stod stilla och det här var något som jag tog med mig. Och jag har fått massor av tips och ideér av min morfar även om han nog själv inte vet om det. Nu lever inte min morfar längre men han har alltid en del i mitt matlagningshjärta.

Min passion för bakning vet jag inte riktigt vem jag har fått från egentligen, utan det är nog något som har växt fram under åren, speciellt efter att man har fått barn och tittat på tårtor till speciella tillfällen. 
Men när man tänker efter så finns det alltid folk runt omkring mig som alltid har bakat och lagat mat, min mormor bakade och lagade mat ofta när jag var hos henne och jag satt på diskbänken och tittade på. Min moster lagade också ofta mat när jag var där. Så att jag inte skulle bli intresserad av mat och bak det var nog egentligen oundvikligt. 
 
Så att nu starta min egna blogg med förhoppningsvis bilder,inlägg,tips och annan inspiration som man hittar på sin resa genom vardagen och livet, ja det är en liten dröm som jag har haft, men aldrig tagit tag i. Nu har jag fått så mycket pepp från andra att satsa så då gör jag det. 
Jag har faktiskt aldrig direkt visat mina tårtor för någon så det här blir en premiär på många olika sätt. 
 
Så jag säger trevlig läsning och jag hoppas att jag kan inspirera någon annan till att hitta sin egna passion. 

//Therese 
 
 

hobbybakare.blogg.se

min värld av olika bakverk allt från kakor till tårtor.

RSS 2.0